Utbildning i systematisk energieffektivisering

Länsstyrelsen Värmland arrangerar en utbildning i systematisk energieffektivisering för tjänstemän inom kommun och landsting den 29 maj.

Läs mer om utbildningen på Länsstyrelsens webbplats.

Alla nyheter

2014-11-19
Hagaborgsskolan fick idag Grundstenen, priset för hållbart byggande i Värmland. Karlstads kommun har med Hagaborgsskolan arbetat aktivt för att skapa en mycket god innemiljö och komfort för skolbarnen i en miljöbyggnad.
2014-11-11
Hållbart byggande i Värmland nätverket delar ut varje höst ut ett pris för att premiera och främja samt öka fokus på hållbart byggande. I år är tre nybyggda skolor nominerade till priset Grundstenen. Priset delas ut den 19 november vid ett seminarium för hållbart byggande.
2014-11-05
Nu finns nya handböcker om bioenergi i fastigheter och i industrin. Den 2 december är det också ett seminarium på samma tema i Örebro.
2014-10-28
Energikontoret genomför en vidareutbildning för kommunernas energi- och klimatrådgivare i energieffektivisering av värme- och kylanläggningar.
2014-10-10
I september hölls en konferens om energieffektivisering i idrottsföreningar. Presentationerna från konferensen finns nu att se på webben.
2014-10-01
Följ hur mycket sol- och vindenergi som skulle kunna produceras på ditt hus eller din ort senaste dygnet.
2014-09-15
Den 20 oktober startar årets upplaga av Green Planet Week. Filmer, seminarier och cafékvällar på temat klimat avlöser varandra i Hagfors, Sunne, Stöllet och Torsby under veckan.
2014-09-10
Under våren deltog över 160 personer i Kraftsamling för konkurrenskraftiga EU-projekt inom energi, klimat och miljö i Arvika, Filipstad, Sunne och Karlstad.
2014-09-10
Grundstenen är namnet på det pris som nätverket för Hållbart byggande i Värmland delar ut varje höst till en byggherre för att premiera och öka fokus på hållbart byggande. I år är tre skolor nominerade. Hasselbols förskola i Sunne, Alsters förskola i Karlstad och Hagaborgsskolan i Karlstad.
2014-09-05
Prova ett annat färdsätt till jobbet i mitten på september. Då startar trafikantveckan. På flera håll i Värmland kan du prova på klimatsmarta färdsätt den 15-22 september. Sparsam körning, elcykel, bilpool, samåkning är några alternativa färdsätt som du kan få veta mer om under veckan.