Utbildning i systematisk energieffektivisering

Länsstyrelsen Värmland arrangerar en utbildning i systematisk energieffektivisering för tjänstemän inom kommun och landsting den 29 maj.

Läs mer om utbildningen på Länsstyrelsens webbplats.

Alla nyheter

2014-10-10
I september hölls en konferens om energieffektivisering i idrottsföreningar. Presentationerna från konferensen finns nu att se på webben.
2014-10-01
Följ hur mycket sol- och vindenergi som skulle kunna produceras på ditt hus eller din ort senaste dygnet.
2014-09-15
Den 20 oktober startar årets upplaga av Green Planet Week. Filmer, seminarier och cafékvällar på temat klimat avlöser varandra i Hagfors, Sunne, Stöllet och Torsby under veckan.
2014-09-10
Under våren deltog över 160 personer i Kraftsamling för konkurrenskraftiga EU-projekt inom energi, klimat och miljö i Arvika, Filipstad, Sunne och Karlstad.
2014-09-10
Grundstenen är namnet på det pris som nätverket för Hållbart byggande i Värmland delar ut varje höst till en byggherre för att premiera och öka fokus på hållbart byggande. I år är tre skolor nominerade. Hasselbols förskola i Sunne, Alsters förskola i Karlstad och Hagaborgsskolan i Karlstad.
2014-09-05
Prova ett annat färdsätt till jobbet i mitten på september. Då startar trafikantveckan. På flera håll i Värmland kan du prova på klimatsmarta färdsätt den 15-22 september. Sparsam körning, elcykel, bilpool, samåkning är några alternativa färdsätt som du kan få veta mer om under veckan.
2014-09-02
I vanliga fall arbetar energi- och klimatrådgivarna med att ge privatpersoner och företag råd om deras energianvändning och klimatpåverkan. På besök i Arvika fick de rulla upp skjortärmarna och bygga solcellspark.
2014-08-19
Energimyndigheten välkomnar ansökningar inom mätning och demonstration av lågenergibyggnader för att främja nybyggnation samt renovering ner till lågenerginivå. Sista ansökningsdag är den 15 september 2014.
2014-08-19
I början av augusti inledde Arvika kommuns energibolag byggandet av en solcellspark på den gamla soptippen vid Mosseberg.
2014-06-27
Till hösten kommer tre elbussar att trafikera Karlstads stadstrafik. För ett år sedan bytte Karlstadsbuss ut alla dieselbussar till biogasbussar. Till hösten kompletterar de med tre eldrivna bussar.