Studiebesök om energieffektiv ventilation

Inom FEM-projektet arrangerade Energikontor Värmland ett studiebesök till Swegon i Arvika den 19 juni. Ett tjugotal personer från olika organisationer deltog och fick en presentation av företagets nya energisnåla produkt för luft, värme, kyla och tappvarmvatten.

Swegon utvecklar och tillverkar produkter och lösningar för ventilation och inneklimat. Deltagarna gavs först en presentation av Tellus, en komplett undercentral för tempererad luft, kyla, värme och tappvarmvatten som lanserades tidigare i våras. Produkten är tänkt att minimera tillförd energi genom behovsstyrning av ventilation och vattendistribution, och genom att återvinning görs i flera steg. Presentation av systemlösningar för inneklimat i konstorsbyggnader och hotell gavs också liksom generell information om hur ventilering av en fastighet kan göras enkelt och energieffektivt.

Efter inledande presentationer bjöds deltagarna in till labbet där Tellus har tagits fram samt till en fastighet där produkten är installerad.

Studiebesöket är en aktivitet i den del av FEM-projektet som kallas Energiligan och där energikontoret arbetar med att öka kunskapen om energieffektivisering i fastigheter och om hållbart byggande.

FEM-projektets webbplats.

Studiebesök Swegon

Alla nyheter

2015-04-14
Nätverket för Hållbart byggande i Värmland har funnits sedan 2011. Nu bildas en ideell förening där privatpersoner, myndigheter, organisationer och företag kan bli medlemmar.
2015-04-07
Nu finns möjlighet att söka stöd till energisnålt byggande och renovering. Både stora och små företag, offentlig verksamhet och organisationer kan söka för förstudier, utvecklingsprojekt och demonstrationsprojekt.
2015-02-26
3 mars i Gävle arrangeras seminariet Lönsam energikonvertering i industrin. Seminariet är riktat till energirådgivare och beslutsfattare.
2015-02-26
Se Energimyndighetens film om tre bostadsområden. Energieffektivisering tillsammans med andra hållbarhetsaspekter som till exempel boendegemenskap, samt ny teknik är med från början.
2015-02-11
Glava Energy Center bjuder in till konferens den 10 mars med fokus på hur man bäst lagrar och nyttjar solel.
2015-02-09
Evenemangsarrangörer har mycket att vinna på att planera transporterna kring arrangemanget. Nu finns goda råd samlade i en idéskrift.
2015-02-02
Energimyndigheten öppnat en utlysning som söker fastighetsägare, byggherrar och småhustillverkare för mätningar av energianvändningen i nybyggda lågenergihus eller hus som renoveras till att nå lågenerginivå.
2015-01-21
Region Värmland planerar ett Interreg-projekt för fossilfria transporter i Inre Skandinavien. Region Värmland tillsammans med Gävleborg, Dalarna och Akerhus och Hedmark i Norge formar nu det tänkta Interreg-projektet Green Drive Region.
2015-01-12
Karlstads kommun är värd för Cykelkonferensen 2015. En nationell mötesplats om hur små och medelstora kommuner kan bli cykelstäder.
2014-12-17
Under våren startade Region Värmland Kraftsamling, ett arbete för att Värmland med gemensamma krafter ska skapa konkurrenskraftiga projekt och ansökningar inom energi, klimat och miljö inom de nya EU-programmen.