Studiebesök om energieffektiv ventilation

Inom FEM-projektet arrangerade Energikontor Värmland ett studiebesök till Swegon i Arvika den 19 juni. Ett tjugotal personer från olika organisationer deltog och fick en presentation av företagets nya energisnåla produkt för luft, värme, kyla och tappvarmvatten.

Swegon utvecklar och tillverkar produkter och lösningar för ventilation och inneklimat. Deltagarna gavs först en presentation av Tellus, en komplett undercentral för tempererad luft, kyla, värme och tappvarmvatten som lanserades tidigare i våras. Produkten är tänkt att minimera tillförd energi genom behovsstyrning av ventilation och vattendistribution, och genom att återvinning görs i flera steg. Presentation av systemlösningar för inneklimat i konstorsbyggnader och hotell gavs också liksom generell information om hur ventilering av en fastighet kan göras enkelt och energieffektivt.

Efter inledande presentationer bjöds deltagarna in till labbet där Tellus har tagits fram samt till en fastighet där produkten är installerad.

Studiebesöket är en aktivitet i den del av FEM-projektet som kallas Energiligan och där energikontoret arbetar med att öka kunskapen om energieffektivisering i fastigheter och om hållbart byggande.

FEM-projektets webbplats.

Studiebesök Swegon

Alla nyheter

2014-11-19
Hagaborgsskolan fick idag Grundstenen, priset för hållbart byggande i Värmland. Karlstads kommun har med Hagaborgsskolan arbetat aktivt för att skapa en mycket god innemiljö och komfort för skolbarnen i en miljöbyggnad.
2014-11-11
Hållbart byggande i Värmland nätverket delar ut varje höst ut ett pris för att premiera och främja samt öka fokus på hållbart byggande. I år är tre nybyggda skolor nominerade till priset Grundstenen. Priset delas ut den 19 november vid ett seminarium för hållbart byggande.
2014-11-05
Nu finns nya handböcker om bioenergi i fastigheter och i industrin. Den 2 december är det också ett seminarium på samma tema i Örebro.
2014-10-28
Energikontoret genomför en vidareutbildning för kommunernas energi- och klimatrådgivare i energieffektivisering av värme- och kylanläggningar.
2014-10-10
I september hölls en konferens om energieffektivisering i idrottsföreningar. Presentationerna från konferensen finns nu att se på webben.
2014-10-01
Följ hur mycket sol- och vindenergi som skulle kunna produceras på ditt hus eller din ort senaste dygnet.
2014-09-15
Den 20 oktober startar årets upplaga av Green Planet Week. Filmer, seminarier och cafékvällar på temat klimat avlöser varandra i Hagfors, Sunne, Stöllet och Torsby under veckan.
2014-09-10
Under våren deltog över 160 personer i Kraftsamling för konkurrenskraftiga EU-projekt inom energi, klimat och miljö i Arvika, Filipstad, Sunne och Karlstad.
2014-09-10
Grundstenen är namnet på det pris som nätverket för Hållbart byggande i Värmland delar ut varje höst till en byggherre för att premiera och öka fokus på hållbart byggande. I år är tre skolor nominerade. Hasselbols förskola i Sunne, Alsters förskola i Karlstad och Hagaborgsskolan i Karlstad.
2014-09-05
Prova ett annat färdsätt till jobbet i mitten på september. Då startar trafikantveckan. På flera håll i Värmland kan du prova på klimatsmarta färdsätt den 15-22 september. Sparsam körning, elcykel, bilpool, samåkning är några alternativa färdsätt som du kan få veta mer om under veckan.